TRT ve Dışişleri Bakanlığı, Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo’yu Dışişleri Bakanlığının seçtiği iddialarını yalanladı. (İlgili haber burada >>>)

ANKARA - Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü, Eurovision 2012'de Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo'nun, tamamıyla TRT'nin tercihiyle belirlendiğini bildirdi.

TRT'den yapılan açıklamada, bugün bir gazetede, ''Eurovision temsilcisi Can Bonomo'yu TRT'nin değil, Dışişleri Bakanlığının seçtiği'' iddialarına yer verildiği hatırlatıldı.

''UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCU TERCİH ETTİK'


Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, ''Sanatçı Can Bonomo TRT Müzik Dairesi'nin ve müzik prodüktörlerinin uzun araştırmalar sonucu tercih ettiği bir isimdir. Eurovision 2012'de Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo, tamamıyla TRT kurumunun tercihiyle belirlenmiştir'' ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ DE YALANLADI

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, bugün bir gazetede yer alan "Bonomo talebi Dışişlerinden" başlıklı haberin ve TRT ile birlikte "Yahudi açılımı" başlatıldığı yönündeki iddialarının gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. (ntvmsnbc)