Altın Koza, Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Çamur, Cenneti Beklerken, Nokta filmlerinin yönetmeni Derviş Zaim'in sinemasını mercek altına alıyor.

ADANA - 17 – 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Adana Büyükşehir Belediyesi 18. Altın Koza Film Festivali kapsamında son dönemin en özgün yönetmenlerinden “Derviş Zaim Sineması” mercek altına alınıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘Bu yıl düzenlenecek Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması Jüri Başkanlığını da yapacak olan Derviş Zaim’in bütün filmleri Festival kapsamında izleyici ile buluşacak” dedi.

Derviş Zaim’in yönettiği Tabutta Rövaşata (1996), Filler ve Çimen(2001), Çamur (2003), Cenneti Beklerken (2006), Nokta (2008) ile Gölgeler ve Suretler (2010) isimli filmler Festival süresince gösterime sunulacak.

23 Eylül 2011 tarihinde ise yapımcı Baran Seyhan, Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal, Prof. Dr. Serpil Kırel ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu’nun katılacağı “Derviş Zaim Sineması” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Derviş Zaim sinemasını anlatan bir de kitap yayınlanacak. Kitabı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema – Televizyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Kırel ve Aylin Ç. Duyal kaleme alacak.