Altın Koza'da en iyi film ödülünü alan Babamın Sesi/Dengê Bavê Min, bugün gösterime girdi.

İki Dil Bir Bavul'un yönetmenleri Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yeni filmi "Babamın Sesi/Dengê Bavê Min", Maraş Katliamı'ndan etkilenen bir ailenin hikâyesini anlatıyor.

Filmin yönetmenlerinden Doğan'ın ailesinin hikâyesinden yola çıkılarak oluşturulan Babamın Sesi'nin senaryosu, Eskiköy'e ait. Filmin başrollerinde ise Zeynel Doğan'la beraber annesi Basê Doğan ve eşi Gülizar Doğan yer alıyor.

DEMİRTAŞ: YÜZLERCE MİTİNG MESELEYİ BU KADAR ÇARPICI ANLATAMAZ

Çarşamba gecesi İstanbul Beyoğlu Sineması'nda yapılan galaya katılan ve "bir daha dünyaya gelsem siyasetçi değil, sanatçı olmak isterdim" diyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise filmle ilgili olarak, "Yüzlerce miting, siyasi nutuk bu kadar çarpıcı şeklide meseleyi anlatamaz," dedi.

"Yıllardır anadilin önemini anlatmaya çalışıyoruz" diyen Demirtaş, "ama tek bir film 'İki Dil Bir Bavul', Kürtçenin üzerindeki zulmü anlatabilmişti. İşte bu film de öyle," diye konuştu.

Çekimleri Elbistan ve Diyarbakır'da yapılan film, Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Köprüde Buluşmalar Platformu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen proje geliştirme desteği ve Melodika tarafından verilen Post Prodüksiyon Destek Ödülü'ne layık görülen Babamın Sesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da yapım desteği aldı. (bianet)