Gezi Parkı’ndaki eyleme destek veren sanatçılar, dün akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde biraraya geldi.

Aralarında Zeki Demirkubuz, Selma Ergenç, Rıza Koçaoğlu, Barış Falay, Melike Güner, Suzan Aksoy, Uluç Bayraktar, Demet Evgar, Devrim Evin, Nedim Saban gibi birçok ünlü ismin bulunduğu grup burada basın açıklaması yaparak bu kez basını eleştirdi.

Grup adına konuşan usta tiyatrocu Şebnem Sönmez, yaşanan olayları eleştirerek ”Gezi Parkı Direnişi’yle başlayan süreçte, basının tarafsız haber ilkelerini hiçe sayan sansürcü ve yanlı bir tutum sergilediklerini“ söyledi.


Ünlü Yönetmen Zeki Demirkubuz ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Birkaç çapulcu” açıklamasına gönderme yaparak, “2 veya 3 gün önce Avusturya’daydım. Bu olayları duyduğumda Suriye ile savaşa giriyoruz sandım. Bu kadar kötüydü haberciliğimiz. Ben bu ülke için hapis yattım. Şimdi de bu ülke için sinemayı bırakıyorum. Bundan sonra çapulcuyum’’ diye konuştu.

Demirkubuz polisin gece Beşiktaş’taki saldırısını da hatırlattı ve polisin Çarşı grubunun iradesini kaldıramadığını belirtti.

Sanatçıların aralarında bulunduğu grup zaman zaman “Sanatın patronu sanatçılardır”, “Yandaş medya istemiyoruz” sloganları attı. (Hürriyet)