Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri Demet Aklın'ın "Dağdan mı indiniz, Diyarbakır'dan mı geldiniz” gafını unutmadılar.

 

YDÜ'de dün akşam sahne alan Demet Akalın ummadığı bir sürprizle karşılaştı. Bir anda protestolar başladı, pankart açıldı ve sahneye pet şişe yağdı. Protestolara ünlü sanatçının geçen yıl Antalya'da verdiği bir konserde kendisini izleyenlere sarf ettiği "Dağdan mı indiniz, Diyarbakır'dan mı geldiniz? Niye oynamıyorsunuz" şeklindeki sözlerin neden olduğu iddia edildi.

 

Dün akşamki konserinde sahneye çıkan Demet Akalın ilk şarkısını söyledikten sonra kalabalık içindeki bir öğrenci grubu pankart açtı ve sanatçıya pet şişe fırlatmaya başladı. Kısa bir şok yaşayan Akalın, Diyarbakır kökenli öğrencilerin protestosunun devam etmesi üzerine sahneden ayrıldı. Kürt kökenli öğrencilerin protestoları uzun süre devam ederken, konser alanında geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

Atılan pet şişelerden biri Akalın'ın göğsüne çarptı daha sonra korumalar sahnede şemsiye açarak Demet Akalın'ı sahneden indirdiler. 

 

MÜZİSYENLERİ BASIN MENSUBUNU DARP ETTİ KAMERASINI KIRDI

Konseri takip etmek için konser alanında görev yapan BRT ve NTV Kameramanı Abdullah Suiçmez, çıkan arbedeyi görüntülemek istedi ancak Demet Akalın'ın müzisyenlerinin saldırısına maruz kaldı. Müzisyenler, kameraman Suiçmez'i darp etti ve kamerasını kırdı. Hızlarını alamayan Demet Akalın'ın müzisyenleri konser alanında görev yapan sivil polislere saldırdılar. Çıkan olayların ardından Demet Akalın'ın 3 müzisyeni polis tarafından göz altına alındı.