Seren Yüce’nin ilk kez yönetmen koltuğuna geçtiği film olan 'Çoğunluk', 21-30 Ocak tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşen 23. Premiers Plans - Angers Avrupa İlk Filmler Festivali’nden ödülle döndü. Yeni Sinemacılar’ın son filmi olan Çoğunluk, dokuz filmin yarıştığı bölümde En İyi Film’e verilen Büyük Jüri Ödülü’nü Rus yönetmen Andrey Stempkovsky’in Reverse Motion (Obratnoe Dvizhenie) filmiyle paylaştı. Bu ödülü daha önce Zeki Demirkubuz 1998 yılında Masumiyet filmiyle kazanmıştı. Çoğunluk ayrıca 26 Ocak’ta başlayan ve 6 Şubat’a kadar devam edecek olan 40. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde Bright Future bölümü kapsamında gösteriliyor.

Dünya prömiyerini Geleceğin Aslanı ödülüyle döndüğü 67. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yapan Çoğunluk, Türkiye prömiyerini yaptığı 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ni kazanmış ve hemen ardından 15 Ekim’de Türkiye’de vizyona girmişti. Ayrıca 12. Mumbai Film Festivali’nden de En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ni almıştı.


İLK FİLM

İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan’ın hayatına odaklanan filmin başrollerini Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra ve Nihal Koldaş paylaşıyor. Yardımcı oyuncularda Erkan Can, Cem Zeynel Kılıç, Feridun Koç, Mehmet Ünal ve İlhan Hacıfazlıoğlu yer alıyor.

Daha önce Yeşim Ustaoğlu ve Fatih Akın’la birinci asistan olarak çalışan Seren Yüce’nin ilk filmi olan Çoğunluk’un görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Mary Stephen yaptı. Yapımcılığını Yeni Sinemacılar’dan Sevil Demirci, Önder Çakar ve Seren Yüce’nin üstlendiği filmin sanat yönetmenliğini Meral Efe yaparken müziklerini Gökçe Akçelik hazırladı.