Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Köyü'nde çekimleri süren "Entelköy-Efeköy" adlı filmde, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth konuk oyuncu olarak rol aldı.

Filmin tanıtım şirketinden yapılan yazılı açıklamaya göre, GalataFilm'in "Açık Set" olarak tasarladığı, yaklaşık 150 kişinin dahil olduğu çekimlere Claudia Roth da katıldı.

Vizyona gelecek yıl girmesi planlanan film, bir grup ekolojik aktivistin, mütevazı bir Ege köyüne yerleşerek, orada kurulması gündemde olan termik santrali engelleme çabaları, köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayları konu alıyor.

Doğanbey Köyü sakinleri ve turistlerin ilgiyle izlediği sahnelerde, Roth, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı sıfatıyla köylülerle görüştü.

Filmin yapımcılığını Organize İşler, Duvara Karşı, Salkım Hanımın Taneleri gibi filmlerle, Ihlamurlar Altında, Elveda Rumeli gibi dizilere yapımcı ve yönetmen yardımcısı olarak görev alan, Beynelmilel filminin yönetmeni Muharrem Gülmez ile sinemaya Anadolu'nun Kayıp Şarkıları belgeselinde ortak yapımcı olarak adım atan Taha Altaylı üstleniyor.

Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes),Hamit Demir (Berk) ve Engin Akın (Gülnihal) yer alıyor.

Farklıhaber8