Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17–23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında Fatih Akın'ın ''Cennetteki Çöplük'' isimli belgeselinin Türkiye prömiyeri yapılacak.

17 Eylül'deki prömiyere, bir röportajında "En Türk filmim" dediği "Cennetteki Çöplük", Akın'ın baba memleketi Trabzon'un Çamburnu ilçesinde yaşanan çevre felaketine dikkat çekiyor. 2006 yılında "Yaşamın Kıyısında" adlı filminin son sahnelerini çekmek üzere geldiği Çamburnu'nda, yerel halkın, tarlaların ortasında kurulmuş dev bir çöp arıtma tesisinin kaldırılması için gösterdikleri çaba karşısında çok etkilenen ve köylülerin bu mücadelesini belgelemeye karar veren yönetmen, dünya kamuoyunun ilgisini bu konuya çekebilmeyi amaçlıyor.

Çekimleri yıllar süren film, bu yıl Cannes Film Festivali'nin özel gösterim bölümünde de yer aldı.

19. Altın Koza Film Festivali'nin Açılış ve Onur Ödülleri Töreni ise 17 Eylül Pazartesi günü saat 20.30'da Merkez Park Amfi Tiyatro'da yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sinema dünyasının heyecanla beklediği 19. Altın Koza Film Festivali için geri sayımın sürdüğünü, gösterim bölümüyle ilgili detayların da netleşmeye başladığını söyledi.