Bu hafta vizyonda 1'i yerli olmak üzere 5 yeni film sinemaseverleri bekliyor. 

PATERSON

Jim Jarmusch’nin yönettiği ve Adam Driver, Golshifteh Farahani, Chasten Harmon ile Barry Shabaka Henley’in oynadığı Paterson, Başka Sinema dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Naif otobüs şoförü Paterson, eşi Laura ve Bulldog köpekleriyle beraber mütevazi bir hayat yaşamaktadır. Hayattaki en büyük tutkusu not defterine yazdığı şiirleridir. Laura’nın ise kendi dükkanını açıp orada kek satmak ve country şarkıcısı olmak gibi hayalleri vardır. Oysa Paterson, hayattan çok daha fazlasını beklemeden mutlu olmak ve her sabah 23 numaralı otobüsün direksiyonuna geçerek bir şair olarak kalmayı tercih etmektedir.

GİZLİ SAYILAR (HIDDEN FIGURES)

Theodore Melfi’nin yönettiği ve Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae ile Kevin Costner’ın oynadığı Gizli Sayılar (Hidden Figures), The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.

Gizli Sayılar, ülkenin temellerini değiştiren parlak bir kadın grubunun gerçek hikâyesini ortaya çıkarıyor. Film, NASA’daki siyah kadın matematikçilerden oluşan bir takımın, Sovyetler Birliği’ndeki Amerikalı rakiplerine karşı uzay yarışını kazanmasına yardımcı oldukları ve aynı zamanda, eşit haklara ve fırsatlara ilerlemeye yönelik arayışların hayati tarihini anlatıyor.

KARLAR KRALİÇESİ 3: ATEŞ VE BUZ

Alexey Tsitsilin’in yönettiği ve Alexey Zamyslov ile Alexey Tsitsilin’in senaryosunu yazdığı animasyon film Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz (The Snow Queen 3: Fire and Ice), Mars Dağıtım dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Gerda’nın hayali Kuzey Rüzgârı’nın kendisinden ayırdığı anne ve babasını bulmak ve ailesini tekrar bir araya getirmektir. Gerda ve arkadaşları bu amaç uğruna yolculuğa çıkarlar ancak karşılarına pek çok engel çıkacaktır. Yolculuk sırasında ateş ve buz taşını keşfederler. ancak hiçbir şey planladıkları gibi gitmez. Gerda ailesine kavuşabilecek midir?

CEREYAN

Mert Dikmen’in yönettiği ve Murat Yatman, Pınar Bibin ile Salih Bademci’nin oynadığı Cereyan, MC Film dağıtımıyla Green Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.

Genç psikoloji öğrencisi Aylin, geceleri tanımadığı kişilere online terapi yapmakta ve bunun kendisini geliştireceğini düşünmektedir. Bir gece onu Cavit Demir isimli tuhaf bir adam arar. Kanser hastası olan 7 yaşındaki oğlunun ölümüne sebep olduğunu ve depresyondan kurtulamadığını söyleyen bu adamın gizlediği bazı gerçekler vardır. Psikolojik gerilim türündeki filmin çekimlerinin çoğu Sapanca’daki bir dağ evinde gerçekleştirildi.
 
RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (THE FINAL CHAPTER)

Paul W S. Anderson’un yönettiği ve Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts ile Ruby Rose’un oynadığı Resident Evil: Son Bölüm (Resident Evil: The Final Chapter), Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

Önceki filmdeki olayların hemen ardından, Alice’i insanlığın zombilere karşı verdiği savaştan sağ olarak kurtulan tek kişi olarak görürüz. Alice, şimdi kâbusun başladığı yere, Racoon Şehri’ndeki Kovan’a geri dönmek zorundadır. Umbrella Şirketi, kıyametten kurtulan son kişileri de yok etmek amacıyla güçlerini son kez Racoon Şehri’nde toplamaktadır.