Bozcaada’nın yazılı arşivini oluşturmak adına yayın hayatına yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan Mendirek Dergisi’nin 10. sayısı yayımlandı. Her sayısında kendini geliştiren dergi, köşe yazarlarının yanı sıra, özel dosya konuları, geçmişe yolculuk, mutfak, edebiyat, spor ve Bozcaada’ya dair birçok konuya yer veriyor.

BirGün Gazetesi seyahat yazarı Mustafa Dermanlı’nın editörlüğünü üstlendiği Mendirek’in isim babası ve köşe yazarı usta gazeteci Haluk Şahin. Ayrıca Araştırmacı Oktay Güldüren’in, Prof. Dr. Necati İnceoğlu’nun, sosyolog Muharrem Yıldız’ın ve değerli birçok ismin de yazılarıyla katkı sunduğu dergi Bozcaada’ya dair bir arşiv oluşturmak için bir misyon üstlenmiş.

 

Geçtiğimiz sayısında Bozcaada’dan yıllar önce ayrılan iki aileyle Yunanistan’da röportaj yapan dergi, bu sayısının bir sayfasını da yine 1960’lı yıllarda adadan ayrılan Dimitris Bitsos’un 60’ların Bozcaada’sını anlattığı bir yazıya ayırdı. Yazıyı hem Türkçe, hem de Rumca yayınlayan dergi kendi arşivine bu özel yazıyı da eklemiş oldu.

 

Bozcaada Mendirek Dergisi’ne Bozcaada’da ulaşmak mümkün. Ayrıca Bozcaada sevdalısı olup uzakta olanlar için abone seçeneği de mevcut.

 

Abone olmak isterseniz linki tıklayın: http://www.bozcaadahaber.net/mendireke-abone-olun/5193/

(Demokrat Haber)