Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye için yarışan "Bir Zamanlar Anadolu'da" isimli filmi, Türk sinema eleştirmenlerinden olumlu not aldı.

CANNES -Filmin yabancı basın ve sinema eleştirmenleri için gösterimi de akşam Festival Sarayı'nda yapıldı. Festival Sarayı'ndaki Debussy salonunda gösterilen filme, dünya basınının da yoğun ilgisi vardı. İlk gösterimin ardından, basın ve eleştirmenlerin, filmi uzun bir süre alkışladıkları gözlendi.

DORSAY: EN AZINDAN BİR ÖDÜL ALACAĞINI TAHMİN EDİYORUM

Türkiye’nin sinema alanındaki duayenlerinden Atilla Dorsay, filmi beğendiğini ve Festivalde bir ödül almasını beklediğini söyledi.

Filmin kurgusunun güçlü ve sağlam olduğunu belirten Dorsay, “Filmin en azından bir ödül alacağını tahmin ediyorum” dedi.

Milliyet gazetesi sinema eleştirmeni Vecdi Sayar da, filmi oldukça iyi bulduğunu, filmin drama yapısını güçlü bulduğunu belirtti, fakat biraz uzun olduğu eleştirisinde bulundu.

Star gazetesi sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan filmin ışık ve çekimlerini beğendiğini söyledi ancak o da Sayar gibi filmin uzunluğuna eleştiri yöneltti. Filmin galası ise bu akşam yapılacak. Cannes Film Festivali’nde ödül alan yapımlar ise Pazar günü açıklanacak.

RADİKAL