İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 'İsimsiz' başlıklı 12. İstanbul bienali, 17 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen Bienal, 17 Eylül'den itibaren İstanbul'u bir sanat platformuna dönüştürecek. Bienalin, küratörler Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann tarafından belirlenen başlığı ve görsel kimliği, Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres'e göndermeler içeriyor.

12. İstanbul Bienali, başlığının yanı sıra temalarında da Felix Gonzalez-Torres'in işlerinden ilham alıyor. Bienalde 'İsimsiz (Soyutlama)', 'İsimsiz (Ross)', 'İsimsiz (Pasaport)', 'İsimsiz (Tarih)', 'İsimsiz (Ateşli Silahla Ölüm)' olarak farklı temalar altında düzenlenecek beş karma sergiye ek olarak, bu meselelerle ilgili tartışmaları daha da ileriye taşıyacak 50'den fazla kişisel sergi de yer alacak.

Bienal, tek bir mekana, Antrepo'ya yerleştirilecek. 'İsimsiz' kavramına uygun bir şekilde sanatçıların isimleri bienalin açılışına kadar açıklanmayacak. Bienalin biletleri, 17 Eylül'e kadar 15 lira, 17 Eylül itibarıyla 20 lira üzerinden satılacak.