Uluslararası Hrant Dink Vakfı, HAYCAR Mimar ve Mühendisler Dayanışma Derneği ve İstanbul Modern Sanat Müzesi, 19. ve 20. yüzyıllarda İstanbul’un şekillenmesinde rolü olan Ermeni mimarların katkısını ortaya koymak amacıyla, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında Batılılaşan İstanbul’un Ermeni Mimarları konulu bir sergi gerçekleştiriyor.

100'Ü AŞKIN TARİHİ BİNA
Sergide, 19. ve 20. yüzyılın başında, İstanbul’un mimari çehresinin Batılı anlamda değişmesinde Ermeni mimarların oynadığı rol vurgulanacak ve günümüzde çoğu artık hatırlanmayan yaklaşık 40 Ermeni mimar, 100’ü aşkın bina tanıtılacak. Ziyaretçiler, iki kısa filmin gösterileceği sergiyi gezerken, ses sistemi sayesinde binalar ve mekânlar hakkında bilgi edinme fırsatını da bulacak. Sergiyle eşzamanlı olarak, dönemin mimarisi ve mimarları hakkındaki makaleleri ve sergide yer alan binaların fotoğraflarını içeren Türkçe-İngilizce ve Ermenice-İngilizce bir de kitap yayımlanacak. Hasan Kuruyazıcı’nın, Kurtuluş/Tatavla, Pangaltı, Taksim, Cihangir, Tarlabaşı, Tünel, Galata, Eminönü ve Mahmutpaşa’da sokak sokak gezerek yaptığı taramalarla oluşan çalışma Kasım ayında açılacak sergi ve kitapla, somut bir anlam kazanacak.

2 OCAK'A KADAR GEZİLEBİLİR
Batılılaşan İstanbul'un Ermeni Mimarları Sergisi 9 Aralık - 2 Ocak tarihleri arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde ziyarete açık olacaktır.

Salı - Pazar: 10.00-18.00
Perşembe: 10.00-20.00(ücretsiz) Pazartesi: Kapalı