Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından organize edilen 15'inci Bahar Şenlikleri kapsamında YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andıç Kültür Merkezi önünde konser düzenlendi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya rağmen Aynur Doğan konserinin iptal edilmemesi tepkilere yol açtı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) öncülüğünde Merkezi Yemekhane önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Yaşasın hakların kardeşliği", "Rektör istifa" sloganları atarak, kültür merkezi önüne kadar yürüyüş düzenlemek istedi. Polisin ablukası nedeniyle yürüyüş engellenirken, öğrenciler burada kısa bir açıklama yaparak, "Reyhanlı'da saldırı oldu. İnsanlar öldü, burada konser düzenleniyor. Bu insani değildir" diyerek, konserin iptal edilmesini istedi.

'PROVOKASYON İÇİN DEĞİL İNSANİ DURUŞ İÇİN BURADAYIZ'

Yüksekovahaber'in haberine göre, öğrenciler açıklamanın ardından dağılırken, kültür merkezi önünde konser vermeye devam eden Aynur Doğan, öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı. Öğrenciler adına Bünyamin Kılınç isimli öğrenci, sahneye çıkarak, "İnsani bir duruş için buradayız. Amacımız provokasyon yaratmak değildir. Roboski katliamına benzer katliamlara karşı sessiz kalmayacağız. Bugün insanlık için, barış için buradayız. Şenliklerin iptal edilmesi için Rektörlüğe başvurduk, ama rektörlük aynı duyarlılığı göstermedi" dedi.

'SÖZLEŞMEMİ İPTAL EDEMEM'

Yapılan konuşmanın ardından sanatçı Aynur Doğan, yaptığı sözleşme gereği konseri bitiremeyeceğini belirterek, "Sizin tek mi içiniz yanıyor. Bizim içimiz yanmıyor mu? Ben üniversite ile yaptığım sözleşmemi iptal edemem" dedi. Bunun üzerine sırtlarını Doğan'a dönen öğrenciler "yuh" çekip zafer işareti yaparak Doğan'a tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Doğan, tepkiler üzerine son bir şarkı söyleyerek, konseri bitirdi.