ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49’uncu Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde Hülya Avşar’ın başkanlık edeceği ulusal uzun metraj film yarışması jürisine yönetmen Barış Pirhasan dahil oldu. Pirhasan, yeni çekeceği filmi gerekçe göstererek jüriden ayrılan yönetmen Kutluğ Ataman’dan boşalan yeri dolduracak. Festival yönetimi, Hülya Avşar’ın başkanlığı nedeniyle jüriden ayrılan tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın yerine henüz bir isimde karar vermedi. 

Festival yönetimi tarafından teklif edilen ulusal uzun metraj film yarışması jüri üyeliğini kabul eden Barış Pirhasan, Altın Portakal jürisinde yer almanın kendisi için onur verici olduğunu söyledi. ’Usta Beni Öldürsene’ filminin senaryosuyla 37’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ’En İyi Senaryo’ Ödülü’ne değer görülen Barış Pirhasan, aynı filmiyle 1998 Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ’En İyi Film’, ’En İyi Yönetmen’ ve ’En İyi Senaryo’ ödüllerinin de sahibi olmuştu. 

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI, ŞAİR 
Ünlü yazar Vedat Türkali’nin oğlu olan, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Barış Pirhasan, sinemaya 1983 yapımı bilim kurgu türündeki ’Badi’ filmiyle senarist olarak olarak adım attı. 1985-1990 yılları arasında Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı 6 filmin senaryosunda imzası bulunan Pirhasan, senaryosu ve yönetmenliği kendisine ait ’Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal’ filminin yapımcılığını da üstlendi. İki şiir kitabı bulunan Pirhasan’ın filmografisinde yönetmen olarak ’Adem’in Trenleri’ (2007), ’O da Beni Seviyor’ (2001), ’Kendim ve Diğeri’ (2000), ’Bir Kadın Bir Erkek’ (2000), ’Usta Beni Öldürsene’ (1996), ’Yer Çekimli Aşklar’ (1995), ’Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal’ (1989) bulunuyor. (Radikal)