Arif Sağ, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nden (MÜYORBİR) müzisyenlerin haklarını korumadığı gerekçesiyle ihraç edildi.

1 ay önce MÜYORBİR’e başkan olan Ahmet Koç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ihraç edilen Arif Sağ’ı ihraç eden kararın altında Sağ’ın yakın dostları Onur Akın, Edip Akbayram, Belkıs Akkale ve Kubat’ın da imzası var.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) 7’nci Olağan Genel Kurulu, önceki gün İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Ahmet Koç, rakibi Metin Özülkü’yü geçerek yeniden başkan oldu.

Sabahın ilk  saatlerinde başlayan genel kurulda yaka kartları dağıtan kızlar, Arif Sağ’ı tanımayıp ismini sorunca, şarkıcı, “Tabii siz Tarkan dinliyorsunuz. Benim ismim Arif Sağ” diye serzenişte bulundu.

Aldığı maaşın fazla olması tartışılan Ahmet Koç, “30 günün 15 gününü MÜYORBİR’e harcıyorum. İsteklerinizle tek tek ilgileniyorum. Benden önce başkanlık yapan Ali Kocatepe yönetimimizde. Maaşı fazla bulsaydı imza atmazdı” diyerek kendini savundu.

AHMET KOÇ’UN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Arif Sağ, oy pusulasında Ahmet Koç’un listesindeki isimlerin üst sırada yer almasına tepki gösterdi. Metin Özülkü’nün listesindeki isimlerin alt sırada yer almasına sinirlenen Sağ, “Bu seçim değildir, hiledir. Kendi isimlerini üst sıraya koyarak oy almaya çalışacaklar. Bu seçim iptal edilecektir. Oy kullanmıyorum, mahkemeye başvuracağım” diye bağırdı. Divan Kurulu Başkanı Ali Rıza Binboğa’yla tartışan Sağ, Ahmet Koç’un üzerine yürüdü.  Sağ’ı Ferhat Göçer ve Hakan Peker  sakinleştirdi.

ARİF SAĞ, İHRAÇ EDİLDİ

Arif Sağ Medya Koordinatörü Atakan M. Metin’in verdiği bilgiye göre son gelişmeler ardından Arif Sağ, MÜYORBİR’den ihraç edildi. Atakan M. Metin şunları belirtti:

“Adı geçen meslek birliğinin kurucusu üyesi olarak bugünlere gelmesinde büyük emeği geçmiş olan Arif Sağ, önce haysiyet kuruluna ihraç mekanizmasını devreye sokmak üzere ‘oy birliği’ ile sevk edilmiştir. Ardından; Mustafa Sağyaşar, Tülay Özer ve Birol Yayla’dan oluşan haysiyet kurulu, önlerine gelen dosyayı yönetim kurulunun isteği doğrultusunda neticelendirmiş ve Arif Sağ ihraç edilmiştir.

Başta başkan Ahmet Koç olmak üzere; Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Onur Akın, Ali Kocatepe, Burhan Şeşen ve Kubat’tan oluşan yönetim kurulu üyeleri, Arif Sağ’ın meslek birliklerinin menfaati için önemli gördüğü uyarılarını hiçe sayarak konuyu bu boyuta taşımışlardır. Kaldı ki Arif Sağ’ın bu isimlerle yıllardır süregelen müzikal geçmişi dahi olayın hukuksuz boyutunu değiştirmeye engel olamamıştır. Özellikle müzikal kariyerinin en başından bugünlere gelmesinde Arif Sağ’ın büyük pay sahibi olduğu Belkıs Akkale ise, bu süreçteki tutumu ile ayrı bir değerlendirme konusudur. Arif Sağ; bu yaklaşımı en hafif deyimiyle “art niyet ve vefasızlık” olarak görmektedir.  MESAM Başkanlığını halen sürdüren Arif Sağ, çağdaşı ve yıllardır yoldaşı olarak gördüğü Edip Akbayram için de aynı olumsuz düşünceleri maalesef artık taşımaktadır.”

“KOMİK DURUMA DÜŞMEKTEDİRLER”

Arif Sağ’ın konuyla ilgili değerlendirmesi ise şu şekilde: “Müzik camiası ve endüstrisi yıllardır azap içinde uçuruma sürüklenirken, benim gibi taşın altına her defasında elini koyanlara bu tarz bir yaklaşım antidemokratik ve yakışıksızdır. Buna rağmen görüşlerim dikkate alınmadan oldubittiye getirilerek yapılan bu saygısızca davranış isimlerden çok kurumları yaralamaktadır. Temsil ettikleri yapıyı da itibarsızlaştırarak komik duruma düşmektedirler. Hak sahiplerine hak dağıtılması için çalışmaktan neden rahatsız oluyorlar?  Başka hesaplar içindeler mi? Tüm bu gelişmelerin hesabını hem hukuk sürecinde hem de halkın önünde vereceklerdir.”