Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, En İyi Film Ödülünü Çinli yönetmen Wen Qi'nun yönettiği "Melekler Beyaz Giyer" filmi kazandı. "En İyi Yönetmen Ödülü" ise, "Dürüst Bir Adam" filmi ile İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof'a verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 54’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali, Expo Kongre Merkezi’ndeki ödül töreniyle son buldu. Ulusal bölümün kaldırıldığı festivalde 2’si yerli, 8’i yabancı 10 film ödül için yarıştı.

MATT DİLLON’A YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

“En İyi Film Ödülü”, Çinli yönetmen Vivian Qu’nun “Melekler Beyaz Giyer” filmine verildi. “En İyi Yönetmen Ödülü”nü ise, “Dürüst Bir Adam” filmi ile İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof kazandı. ABD’li oyuncu Matt Dillon da “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Ödül kazanan yapımlar ve oyuncular şöyle:

– En İyi Film Ödülü: Melekler Beyaz Giyer (Vivian Qu-Çin)

– En İyi Yönetmen Ödülü: Mohammad Rasoulof (Dürüst Bir Adam-İran)

– En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Reza Akhlaghirad (Dürüst Bir Adam-İran)

– En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Wen Qi (Melekler Beyaz Giyer-Çin)

– Jüri Özel Ödülü Ödülü: Florida Projesi (Sean Baker-ABD)

– Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü: Şükran Aktı (Zor Karar)

– Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Misafir (Andaç Haznedaroğlu)

– Genç Jüri Özel Ödülü: Anne (Ana Urushadze- Gürcistan)

– Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Matt Dillon (ABD)

– Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Misafir (Andaç Haznedaroğlu)

‘BİR FİLM ÇEKTİM HAYATIM DEĞİŞTİ’

Avni Tolunay İzleyici Ödülü’nü kazanan “Misafir” filminin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, “Bir film çektim, hayatım değişti. Ödülü savaştan kaçan bütün mülteci çocuklara armağan ediyorum” dedi.

Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun elinden alan “Mülteci konusunda Türkiye’nin yaptıklarını takdirle karşılıyorum. Kapılarını açmasını çok olumlu buluyorum” diye konuştu.

Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü’nü alan “Zor Bir Karar” filminin oyuncusu Şükran Aktı da “Bu ilk filmimdi. Bu bana şans, ülkemize barış getirir umarım” dedi.

Törenin sonunda ödül alanlar birlikte sahneye çıkarak fotoğraf çektirdi.