Çekimleri İstanbul ve Doğubeyazıt’ta gerçekleştirilen, Erol Mintaş’ın ilk uzun metraj filminin tamamlanabilmesi için internette destek kampanyası başlatıldı.

Son kısa filmi “Berf” ile 2010 yılında Altın Portakal’da En İyi Kısa Film ödülü kazanan yönetmen Erol Mintaş’ın, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen ilk uzun metraj filminin tamamlanması için kitlesel fonlama (“crowdfunding”) yöntemine başvuruldu. Kampanya, bağımsız projeler ve fikirler için dünyada yaygın bir biçimde kullanılan “Indiegogo” adlı web sayfasında başlatıldı.

Annemin Şarkısı, Kürt illerinde yaşanan zorunlu göçten sonra Tarlabaşı’na gelen kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan bir anne ile oğlunun hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi ve Nesrin Cavadzade yer alıyor.

Kampanyanın hedefi destekçilerden 20 bin dolar toplamak. Filmin, 2014 yılında vizyona girmesi ve festivallerde gösterilmesi planlanıyor.

Destek miktarına göre imzalı posterler, dvdler, gala davetiyesinden film ekibiyle tanışmaya ve filmin jeneriğinde yer almaya kadar çeşitli ödüller bulunuyor. Web sayfasında filme ait ilk görüntüler de izlenebilir. Kampanya 11 Ocak'a kadar sürecek.

Kampanya Link:

www.indiegogo.com/projects/annemin-sarkisi-song-of-my-mother-klama-dayika-min

BİLGİLER:

·         Film, iki dilde, Kürtçe ve Türkçe olarak çekildi. Sette ortak dil İngilizce’nin haricinde üç dil (Türkçe, Kürtçe, Romence) konuşuluyordu. Kamera departmanında Romanya’dan gelen bir ekiple çalışıldı

·         Çekimler toplamda 19 gün sürdü.

·         Filmin ana karakterlerinden anne rolünü canlandıran Zübeyde Ronahi, hayatında ilk defa bir filmde rol aldı.

ÖDÜLLER:

·         Film, Selanik Uluslararası Film Festivali’nde yapım aşamasındaki filmler için düzenlenen yarışmaya seçildi. Festivalde uluslararası dağıtımcılar ve festivaller tarafından büyük ilgi gördü.

·         Film senaryo aşamasındayken Notos Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Ödülleri’nde birinciliğe layık görüldü. (Demokrat Haber)