Ortadoğu Sinemacılar Derneği (OSAD) tarafından gerçekleştirilecek olan Uluslararası Amed Film Festivali’nin ön hazırlıkları tamamlandı. Bugün başlayacak olan festival 4 Kasım'a kadar devam edecek.  

 

Festivale 120’yi aşkın belgesel başvurusu yapılırken, Uzun metrajda; “Bênder”, “Li Vir”, “Meş”, “Rêç”, “10 Çirkê”, “Kırık Midyeler”, kısa metrajda; “One Shot”, “Qilm (Kesit)”, “Land Of The Heroes”, “Xodika Reş”, “Peyarê (Sidewalk)”, “Ali Ata Bak”, “Bê Bersiv”, “Toros Canavarı”, “Lorîna Kewên Mirî Kolanek Li Paş Malê Me”, belgesel kategorisinde ise, “Ez Firîyam Tu Ma Li Cih”, “Awazên Axê”, “Min Rastî Nivîsand”, “Anlat Bana”, “Halepçe”, “Masîwanen Bejîye” ve “Beklemek” filmlerinin değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

 

Festivalde, ulusal film festivali jürisi; Mikail Aslan, Ayşe Polat, Yüksel Yavuz, Rugeş Kırıcı, Mustafa Gündoğdu, senaryoda ise Ahmed Hüseyni, Mizgin Bingöl, Deniz Gündüz, İlhan Bakır ve Erol Balcı’dan oluşuyor.

 

Festivalde, Zeki Demirkubuz’un “Yeraltı”, İsa Yıldız’ın “Memleket Meselesi”, Jano Rosebiani’nin “Ek Momik du Momik”, Yılmaz Güney’in “Sürü” filmlerinin de içinde olduğu 56 film gösterilecek.

 

Festivale ilişkin bilgi veren OSAD üyesi Emin Doğan, festivali Amûde'ye adayacaklarını ve festivali düzenlemekteki asıl amaçlarının Kürt sinemacılarını bir araya getirmek olduğunu belirtti.