Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda finale kalan filmler belli oldu. Toplam 170 eserin başvurduğu yarışmada ön değerlendirmeyi geçen toplam 30 film belgesel, canlandırma, deneysel ve kurmaca dallarında yarışacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz yaptığı yazılı açıklamada, yarışmaya ülkedeki güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katıldığını bildirdi. Aldırmaz, dört dalda 170 eserin başvurduğunu, eserlerden 10 tanesinin kurmaca, 9 tanesinin deneysel, 5 tanesinin canlandırma ve 6 tanesinin deneysel dalda yarışmaya hak kazandığını kaydetti.

Yarışmanın ön değerlendirme kurulunda Selim Demirdelen (Yönetmen), Ceylan Özçelik (TV Kültür – Sanat Programı Yapımcısı), Asiye Dinçsoy (Oyuncu) yeraldı. Finalist filmleri değerlendirecek isimler ise Veli Kahraman (Sanat Yönetmeni-Yönetmen), Lamia Karaali (Canlandırma Yönetmeni), Türkan Derya (Yönetmen), Nadir Öperli (Yapımcı–Sinema Yazarı) ve Nesrin Cavadzade'den (Oyuncu) oluşuyor.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda her dört dalda 'En iyi film' seçilen esere 7 bin 500 TL ödül verilecek. Yine finale kalan her film için 500 TL'lik gösterim bedeli takdim edilecek. Eser sahibi öğrenciler festivalde konuk edilecek. Öğrenciler yurt içi ve yurt dışındaki sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek. Öğrenciler, eserlerinin gösterimlerinin ardından çeşitli söyleşiler yapacak, etkinliklere katılacak. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda finale kalan eserlere, www.altinkozafestivali.org.tr adresinden ulaşılabilecek. (haberler.com)