Almanya’nın Nürnberg kentinde en önemli kültür faaliyeti olarak sayılan, açılışı sabırsızlıkla beklenen ve 22 Mart tarihine kadar sürecek olan 20. Türk-Alman Film Festivali bütün ihtişamı ile başladı.

Tafelhalle’de gerçekleşen açılışta sanatçı Şener Şen’e onur ödülünü, komedyen Cem Yılmaz’ın esprili ve Şener Şen’i övücü konuşması sonra Belediye Başkanı Ulrich Maly verdi.

Ünlü Yönetmen Yavuz Turgul rahatsızlığı nedeniyle gelemeyince, ödülü temsilcisi Gülengül Arlıer aldı. Uğur Yücel, “Alman sanatçı Hanna Schygulla’ya aşıktım” diyerek ödülünü verdi ve onu kucakladı.

Festival Başkanı Adil Kaya ve festival yönetmeni Ayten Akyıldız’ın yıllardır organize ettiği 20.Nürnberg Türk-Alman Film festivalinde Onur konuklarının haricinde, Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya ,Federal Milletvekili CSU’lu Dağmar Wöhrl ve çok sayıda tanınmış davetli hazır bulundu. Ödüller sonrası Şener Şen’in unutulmaz ilmi Eşkıya gösterildi.

FESTİVALDEN NOTLAR

Hürriyet’te yer alan habere göre Şener Şen, Uğur Yücel, Cem Yılmaz ve Anna Schygulla Tafelhalle’ye birlikte geldiler. Sanatçılar dışarda aralarına festival yönetmeni Ayten Akyıldız ve Başkonsolos Asip Kaya’yı alıp birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Sanatçılar salona büyük alkışlar arasında girdi. Belediye başkanı Ulrich Maly, İslam karşıtı ve yabancı karşıtı gösterilere değinerek “onlarla birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. Cem Yılmaz, Belediye başkanı Ulrich Maly’nin iyi bir insan olduğunu ve kendisinde Nürnberg’de imbis dükkanı açacağını esprili bir şekilde dile getirdi.