PostSeyyah'ın İzmir Akdeniz Akademisi desteğiyle hazırladığı 'Akdeniz’de Savaş ve Göç' konulu fotoğraf sergisi 3 Kasım 2017 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde açıldı.

Postseyyah kolektifi üyeleri yola çıkarken, Dünya’yı, doğayı, kültürleri görsel ve düşünsel bir çerçeve çizerek ele alan fotoğrafçı ve yazarların birlikteliğini ve dayanışmasını temel almış.

Grup, serginin tanıtım yazısında sergi hakkında şu bilgileri veriyor: “Postseyyah olarak 21. yüzyılın en önemli gündemi olan ve bu insan devingenliğini anlatan belgesel fotoğraf çalışmalarını bir araya getirdik. Bu çalışmalar İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Uluslararası Devinen Akdeniz Sempozyumu ”kapsamında sergilenme ve kitaba dönüşme imkânı buldu. Bu çalışmanın farkındalığa ve bilinçlenmeye katkıda bulunmasını amaçlıyoruz.”

Çalışmanın fotoğraf editörlüğünü, Umut Kaçar, Yazı editörlüğünü ise Mehmet Sait Taşkıran yapmış. Çalışmaya fotoğraflarıyla; ”Çağdaş Erdoğan, Çiğdem Üçüncü, Gencer Yurttaş, Hüsamettin Bahçe, Kerem Yücel, Kürşat Bayhan, Mehmet Kaçmaz, Paşa Irmak, Serkan Çolak, Sinan Kılıç, Tolga Sezgin, Umut Kaçar ”katkı sağlamış.

Sergi Kasım ayı sonuna kadar İzmir'in Güzelyalı semtinde bulunan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

16-18 Kasım tarihlerinde ise yine aynı tema çerçevesinde yerli ve yabancı araştırmacıların katkı sağlayacağı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirilecek.

(Kaynak: Demokrat Haber / Mustafa Güçlü)