Can Evrenol’un ilk uzun metraj filmi “Baskın: Karabasan” yeni yılda ABD’de gösterime girecek.

Toronto Film Festivali’nde dünya ilk gösterimi yapan ve eleştirmenlerden övgü toplayan film, ABD’de gösterime giren ilk Türkiye işi korku filmi olacak. Film Türkiye’de 1 Ocak’da gösterimde olacak.

Film bugüne dek 40’tan fazla festivale seçildi. Cannes ve Berlin Film Festivali’nde Türkiye sineması seçkisinde sunuldu, SITGES International Fantastic Film Festivali gibi birçok yerde “resmi seçki” gösterimlerine katıldı. Film, Toronto Film Festivali’nin prestijli bölümlerinden biri olan “Geceyarısı Çılgınlığı” bölümünde izleyicilerle buluştu. Gösteriminin sonunda 1200 kişilik salondan alkış alan film, eleştirmenler tarafından Türkiye’nin korku filmi çıtasını yükselttiği şeklinde değerlendirildi. 

“Baskın: Karabasan” ABD’de 2016’nın ilk yarısında, New York dahil en az 5 şehirde izlenebilecek.

Film ABD’nin ardından Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avustralya, Avustralya, Çin, Japonya, İslandinav ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye ülkelere de konuk olacak. Başrollerinde Görkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak, Fatih Dokgöz, Sabahattin Yakut’un yer aldığı film, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu ediyor. (kulturservisi.com)