Boyutundan dolayı duvarlara sığmayan 42 kedili 'My Wife's Lovers' tablosu bugün Sotheby's müzayede evinde alıcı bulacak. En az 300 bin dolara satılması beklenen Kahler imzalı tablonun hikayesi de bir o kadar ilginç.

Dünyanın en büyük kedi tablosu olarak nitelendirilen ve tam 42 kediyi resmeden ‘My Wife’s Lovers’ (Karımın Aşıkları) tablosu satışa çıkıyor.  İngiltere’nin başkenti Londra merkezli ünlü müzayede evi Sotheby’s’in, Carl Kahler’in 1891’de yaptığı tabloyu bugün en az 300 bin dolara satması bekleniyor.

ABD’nin New York kentinde düzenlenecek 19. Yüzyıl Avrupa Sanatı adlı müzayedede alıcıların karşısına çıkacak olan tablonun sergilenmeye hazırlanması ise bir hayli zor oldu. Yaklaşık 100 kg ağırlığındaki tablo için özel bir duvar yapıldı.

GERÇEK BİR AŞK HİKAYESİ

Öte yandan tablonun hikayesinin özünde gerçek bir kedi sevgisi yatıyor. Tablonun siparişini 1890’larda kedi sever Kate Birdsall Johnson verdi. Malikanesinde 350 kedi besleyen Johnson, kedileri için özel hizmetçiler de tuttu. Johnson daha sonra her birine özelliklerine göre ad taktığı kedilerini bir tabloyla ölümsüzleştirmek istedi ve Kahler’a başvurdu.

3 YIL BOYUNCA KEDİLERİ İZLEDİ

Daha önce hiç kedi tablosu yapmamış olan Kahler de 3 yıl boyunca kedileri gözlemledi ve 2.5 metre enindeki bu tabloyu ortaya çıkardı.

MERKEZDE SULTAN OTURUYOR

Tablonun tam ortasında ise Johnson’ın Fransa’nın başkenti Paris’e yaptığı bir ziyaret esnasında ‘vurulduğu’ ve Sultan adını verdiği kedi yer alıyor.

Bu arada Johnson tablonun bitiminden 2 yıl sonra hayatını kaybetti. Kedilerine ise 500 bin dolarlık bir miras bıraktı.

(Kaynak: Sputnik, Fotoğraf: Sotheby's)