Rojava Film Komünü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Rojava Film Festivali 13-17 Kasım tarihleri arasında Kamışlo Kantonu'nda gerçekleştirilecek.

Rojava Film Komünü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rojava Film Festivali 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

13 Kasım'da başlayacak film festivalinde dünyanın bir çok yerinden 60 kısa ve uzun metrajlı film festival kapsamında gösterilecek. Rojava Film Festivali'nin açılışı Rakka hamlesinde şehit düşen YPG Basın Merkezi üyesi Firaz Dağ'ın (Mehmet Aksoy) yönetmenliğini yaptığı "Panfilo" isimli kısa filmin gösterimi ile başlayacak. 

2. Rojava Film Festivali'nin açılış etkinliğinin ardından Kuzey Suriye'nin Qamişlo, Kobanê, Heseke Kantonlarında ve Serekanîye, Derik, Amûdê kentlerinde festival filmlerinin gösterimleri gerçekleştirilecek. Rojava Film Festivali'nin kapanış etkinliği Mehmet Emin Engizek ve Joey L.'nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Sinema, Devrim ve Rojava" paneli düzenlenecek ve festivalde dereceye giren filmlerin yönetmenlerine verilecek ödül töreni ile festival sona erecek.