Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı ve Ortadoğu Sinema Akademisi ortaklığıyla 4-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 2. Amed Film Festivali için başvurular başlıyor.
 
Film üreticilerinin özgür bir platform içerisinde kendilerini ifade edebilmesi için zemin yaratmayı amaçlayan festivalde, geleneksel rollerin dışında yeni ve özgür anlatım alanlarının açılması hedefleniyor.
 
“Sınırsız Sinema” sloganıyla düzenlenecek olan festivalin bu yılki teması “Özgürlük”.
 
Dünya sineması seçkileri ve özel gösterimlerin olacağı festival programında söyleşiler ve atölyeler de yer alıyor.
 
FARKLI MEKANLAR
 
Festivalin daha fazla insana ulaşması ve kente yayılması amacıyla film gösterimleri sinema salonlarının yanı sıra ilçelerde de çeşitli mekanlarda yapılacak.
 
Festivalle birlikte başta Kürt sinemacıları olmak üzere Ortadoğu’nun tüm halkları adına üretilen sinema filmlerinin izleyiciyle buluşması, halklar arası sanatsal etkileşimin gelişmesi hedefleniyor.
 
Kürt sinemasının zenginleşmesi adına önemli bir zemin sağlaması düşünülen festival aynı zamanda Ortadoğulu halkların sinemasal üretimlerinin gelişimine de katkı sunacak.
 
SUR FİLMİ FONU
 
Festival kapsamında Kürdistan sinemasının film üretimine katkı sağlamak, senaryoları geliştirmek ve tartışmak amacıyla Sur Film Fonu organize edilecek.
 
KOŞULLAR
 
Yapım desteği verilecek filmlerin senaryosunun Kürtçenin herhangi bir lehçesiyle yazılmış olması gerekiyor.
 
Ayrıca festivalin Kürdistan Sineması bölümünde izleyicilerin oylarıyla Rozerin Çukur Halk Jürisi Ödülü de verilecek.
 
Festivale katılacak film sahiplerinin istenen bilgi ve belgeleri son başvuru tarihi olan 15 Eylül’e kadar [email protected] adresine göndermesi gerekiyor.
 
Festival yönetmeliğine buradan ulaşabilirsiniz.
 
(Bianet)