Geleneksel hale gelen Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü bu yıl şair Şükrü Erbaş'a verildi.

16. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu  kapsamında 17. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün seçici kurulu, Antalya  Kültür   Merkezi'nde toplanarak yılın şiir kitaplarını değerlendirdi.

Doğan  Hızlan  başkanlığında Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad  ve  geçen yılki ödülün sahibi Mahmut Temizyürek'ten oluşan seçici kurul, ilk basımı geçen yıl yapılan, ''Bağbozumu Şarkıları'' adlı eseriyle ödülün Şükrü Erbaş'a  verilmesine  oy birliğiyle karar  verdi.

Seçici kurul gerekçeli kararını ise şöyle açıkladı:

''Şükrü Erbaş'ın şiiri, zamanın ruhunun birey ve toplum üzerine tahakkümüne karşı direniştir. Onun şiirinin dokusunda, halk şiirinin derin köklerini ve yaşayan gölgesini bulabildiğimiz gibi modern şiirin büyük ustalarının gözettiği, Türkçe'ye içkin duyarlığı, vicdanı ve bilinci de şiirsel zarafet içinde bulabilmişizdir. Kadim temaları; ölümü, ayrılığı, yalnızlığı ve aşkı kendimizle bir söyleşiye dönüştüren Şükrü Erbaş'ın şiiri, hayatın zorbalığına karşı direniş sığınağı olarak da okunmuştur. Erbaş'ın ana diline özeni, Anadolu'da başka dillerin özgürlüğü için verdiği mücadeleyle de tutarlıdır.'''

Şükrü Erbaş'a ödülü, 23 Mart Cumartesi günü Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 16. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu sırasında verilecek. Şükrü Erbaş'ın şiirleri ise gelecek yıl 17'ncisi düzenlenecek olan Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda ele alınacak. (yenidefter.com)