Türkiye’nin önde gelen sanatçı ve yazarlarından Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ve 2013 yılında Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan ‘Kardeşimin Hikâyesi’ adlı romanın çalındığı iddia edildi.

Nursen Karayanız’ın geçtiğimiz aylarda Kariyer Yayınları’ndan çıkan romanı ‘Kıyamet Çiçeği’nin ilk 16 sayfasında yalnızca 3 cümlenin Livaneli’nin kitabındakilerden farklı olduğu iddia edildi.

Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un’un haberine göre, Doğan Kitap yetkilileri konuyla ilgili yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor.

‘YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK’

Doğan Kitap editörlerinden Tanıl Yaşar’ın bir kitapçıda tesadüfen karşılaştığı kitabın sayfalarındaki benzerliği fark etmesi üzerine anlaşılan durumun ardından iki romanın aynı kurguya  ve cümle yapısına sahip olduğu ortaya çıktı.

Yaşar konuyla ilgili olarak, “Kitabın ilk 16 sayfasında yalnızca 3 cümle farklıydı. Bu benzerliğin üzerine incelediğimiz kitapta intihal olduğunu fark ettik. Kurumumuz yasal süreci başlatacak” dedi.

Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Zülfü Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikâyesi’ adlı romanı çıktığı ilk günden bu yana çok satanlarda yerini aldı ve birçok dile çevrildi.

Kitap bugüne kadar beş yüz binin üzerinde satış rakamına ulaştı.

Kaynak: Duvar