Yazarlar, Selahattin Demirtaş'ın 'Seher' isimli kitabını okudu.

HDP Şişli İlçe örgütünün çağrısıyla gerçekleşen “Edebiyat ve dayanışma buluşması”nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Seher” isimli kitabından öyküler yazarlar tarafından okundu.

Nostalji Cafe'de gerçekleşen etkinliğe katılan çok sayıda okur, kafenin katlarından sokağa taştı.

Sema Kaygusuz “Seher” isimli öyküyü okumaya başlamadan önce bu buluşmanın bir dayanışma toplantısı olduğuna dikkati çekti. Murat Uyurkulak, Seray Şahiner, Jaklin Çelik, Pakrat Estukyan, Ahmet Tulgar ve Ayşegül Tözeren’in Selahattin Demirtaş'ın kitabından okuduğu öyküler izleyicilerin alkışlarıyla sonlandı.

Etkinliğin başında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu:

“Merhaba değerli dostlar, sevgili arkadaşlar;

Eminim şu anda sıcak bir ortamın güzelliğini hep birlikte var etmiş durumdasınız. Ben de bu sıcaklığı yüreğimde hissediyorum. Şişli ilçe örgütümüze, bütün katılımcılara teşekkürlerimi, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

İnanmanızı isterim ki, mütevazılık olsun diye belirtmiyorum, kendimi asla edebiyatçı gibi görmüyorum. Bu mecrada yüreğini ortaya koyan onca değerli edebiyatçının varlığı beni bundan alıkoyuyor.

Oradalarsa eğer edebiyatın onurlu yüzlerine; Ahmet'e, Ayşegül'e, Jaklin'e, Murat'a, Pakrat'a, Sema'ya, Seray'a sevgilerimi, kucak kucak özlemlerimi gönderiyorum. (Katılımından bilgim olmayan dostlar varsa ismen anmadığım için bağışlasınlar lütfen.) Hepiniz iyi ki varsınız dostlarım.

Bizi biz eden bu amansız sevdanın daim olmasını diliyor, mutlaka kazanacağız diyorum.

Dostlukla...”

(Kaynak: EVRENSEL)