2015 yılında biri şiir ( Gülümse seviyorum ) öteki anı ( Oğluma öldüğümü söylemeyin ) olmak üzere iki kitap birden çıkartmıştı Veli Bayrak. Demokrat Haber'de de yazıları yayınlanan Bayrak, şu günlerde mizah öykülerinden oluşan “Eşek Dediğin Anırır” isimli yeni kitabıyla okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Kitabında 24 öykü bulunduğunu söyleyen Veli Bayrak, “Dünya öküzün boynuzları değil olsa olsa öykülerin üzerinde dönmektedir. Her insanın bir öyküsü vardır. Her toplumun her medeniyetin. Öyküsü olmayan hiç kimse, hiçbir insan, hiçbir medeniyet geleceğe yönelik bir iz bırakmamış sayılır. Öyküler geçmişle geleceğin en sağlam köprülerinden biridir” diyor.
 
“Eşek dediğin anırır” isimli yeni kitabının Ekim sonu ya da Kasım’ın ilk haftasında kitapçılarda olacağını söyleyen Veli Bayrak açıklamasını “Ortaokul yıllarında başlamıştı benim Öykü’lere olan merakım. Ömer Seyfettin de okurdum Aziz Nesin de, Kemalettin Tuğcu da okurdum Bekir Yıldız da. Yaşar Kemal, Fakir Baykurt, Rıfat Ilgaz, Nazım Hikmet, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe, Muzaffer İzgü… Benim henüz o yıllarda keşfettiğim isimlerdi. O yıllarda köy ve köyden kente göçle başlayan arada kalmışlıkları anlatan öyküler okuyordum. Kimi kara mizah türündendi okuduklarımın kimi dramatik. “Eşşek dediğin anırır” isimli öykü kitabımda o yıllardan başlayıp 2000’lere uzanan bir serüven göreceksiniz” diye anlatıyor.
 
“TÜM EŞEKLERİN GÖZLERİNDEN DE ÖPÜYORUM”
 
Kitapla ilgili küçük ayrıntılar da veren Veli Bayrak “Buradan tüm eşeklere selam ve sevgilerimi iletiyorum. Dünyanın en güzel gözlerinin eşeklerde olduğu söylenir, bu vesileyle tüm eşeklerin gözlerinden de öpüyorum. Ama sahici eşeklerin. Anıran eşeklerin yani. Bir de eşek olduğu halde bunu gizlemeye çalışanlar var. Anıracağına konuşmaya çalışanlar! Zaten sözüm de o eşeklere. Anırın kardeşim, eşek dediğin anırır neden özünüzden korkuyorsunuz” dedi!
 
12-20 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarında da, 19 Kasım Cumartesi günü kitaplarını imzalayacağını söyleyen Veli Bayrak okurlarını şimdiden fuara davet etti.