KCK operasyonu adı altında tutuklanan yayıncı Ragıp Zarakolu için kitap okumalar devam ediyor. Zarakolu için bugün, ilerleyen yaşına rağmen Vedat Türkali kitaba ses Verdi.

 

Ragıp Zarakolu için düzenlenen “Kitaplar ses veriyor” etkinlikleri devam ediyor. Her cumartesi saat 13.00'da Belge Yayınevi'nde yapılan kitap okumalarının bugünkü konuğu, ünlü yazar Vedat Türkali oldu. Türkali, "Ragıp'ın işlediği suçu ben de işlemeye devam edeceğim" dedi.

 

Sağlık problemlerinden dolayı Türkali'nin etkinliğe geç katılması üzerine Doç. Dr. Bülent Bilmez, "Kardeş Kavgası" adlı kitaptan uzun bir bölüm okuyarak etkinliğe katılanlara seslendi. Etkinliğe, Atina ve Hollanda'dan Zarakolu'nun arkadaşları, gazeteciler Amalia Ven Gent ve Jessica Lutz, Uluslararası PEN Başkan Yardımcısı Eugene Schouglin, tarihçi yazar Pars Tuğlacı, Türkiye Yazarlar Birliği'nden Mustafa Köz katıldı.

 

Vedat Türkali ise "Ragıp neredeyse ben de oradayım. Yaptıkları suçsa, ben de ilerleyen yaşıma rağmen onunla birlikte yatmaya hazırım" dedi.

 

93 yaşında olduğunu hatırlatan usta yazar, "Biz bu oyunu bozacağız. Bizim takım bu oyunu bozacak, halklar kazanacak. Ve ben bu oyunu kazandığımızı göreceğim" diye konuştu. Türkali, konuşmasının ardından Zarakolu'nun kaleme aldığı kitaptan bir bölüm okudu. (ETHA)