PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin on yedinci yıldönümünde, Öcalan’ın Türkiye'ye getirilişinin Yunanistan ayağına ilişkin değerlendirmelerini içeren “Uluslararası Komplo – Atina Davası” kitabı, Amara Yayıncılık’tan çıktı.

Öcalan’ın 2003 yılında Atina Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu yazılı savunması ile “Komplonun Kronolojisi”nden oluşan kitapta ayrıca “Uluslararası Boyut” ve “Yunanistan Boyutu” özel olarak işleniyor.

Kitap, aynı zamanda on yedi yıllık İmralı tecridine giden süreci ve ilk gelişmeleri aydınlatması itibariyle de önem arz ediyor. Devletlerin buradaki rolünün yanı sıra, politik ilişkiler ve anlaşmalar bağlamında önemli ayrıntılar da okura sunuluyor.

Amara Yayıncılık’tan çıkan “Uluslararası Komplo – Atina Davası” başta ABD, İngiltere ve İsrail olmak üzere komploda rol alan diğer devletlerin durumunu ele alıyor.

Özellikle MOSSAD ve ABD'nin Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişindeki rolü ile Almanya'nın Öcalan'ın Avrupa'da kalmasına nasıl engel olduğu da kitapta aktarılan diğer ayrıntılar.

Amara Yaıyıncılık tarafından basılan ‘Uluslararası Komplo- Atina Davası’ tüm kitapçılarda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kitabın künyesi

Uluslararası Komplo- Atina Davası

Abdullah Öcalan

Amara Yayıncılık

İstanbul: 2016