Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit'in efsanevi yazarı J. R. R. Tolkien'in yeni kitabı önümüzdeki bahar okuyucuyla buluşacak. Bu haber, yazarın 1973 yılında öldüğünü düşündüğümüzde garip karşılanabilir, ancak İngiliz yayınevi HarperCollins, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış “The Fall of Arthur” (Arthur'un Düşüşü) kitabının Mayıs ayında raflarda yerini alacağını teyit etti bile.

 

Kitabın, Antik çağda İngiltere'de geçen uzun epik bir şiir ve King Arthur'un yazınsal dünyasını inceleyen üç denemedan oluşacağı söyleniyor. Şiirin, manzum bir hikaye şeklinde, Arthur'un hükümdarlığının son günlerini ve krallığını gelen saldırılara karşı nasıl savunduğunu kronolojik olarak anlattığı da gelen haberler arasında.

 

Tolkien'in oğlu, Christopher Tolkien, editörlüğünü yaptığı kitap hakkında The Guardian'a şunları söylemiş: “Babamın şiirinde, onun eski “Kuzeyli” ses tekrarlarından oluşan dörtlüklere duyduğu bağlılıktan doğan belirgin izler vardır.”  J.R.R.'ın ölümünden sonra, 2009 yılında yayınlanan Sigurd ve Gudrun Efsanesi de bu şekilde yazılmıştı.

 

Yeni kitabın HarperCollins'teki editörü Chris Smith'in dediğine göre kitapta yer alacak şiir, Sir Gawain ve Yeşil Şövalye'yi andırmakta. Smith ayrıca şunları da sözlerine eklemiş: “Arthur'un Düşüşü'nde Yüzüklerin Efendisi'nde olduğu gibi, kayıp kimlikler, ihanet ve daha büyük başarılar için yapılan fedakârlıklar anlatılırken, daha yakından bakan dikkatli okurların da fark edeceği gibi büyücüler ve sihirli kılıçlar yer almayacak.”

 

DDD / Sabit Fikir