Ermeniler, Abdülhamid rejimine karşı birlikte muhalefet ettikleri Jön Türkler tarafından birkaç yıl sonra yok edildiler. Peki ne oldu da 1895'ten sonra Ermeniler sistemli olarak şeytanlaştırıldılar?

Tarihçi Raymond Kevorkian'ın en geniş kapsamlı inceleme kabul edilen Ermeni Soykırımı adlı kitabında, bu sorular yanıt bulurken, şehir şehir yaşananlar anlatılıyor. Ermeni Patrikliği Enformasyon Bürosu'nun belgelerini de ilk kez yayımlayan Kevorkian, ikinci bir Teşkilat-ı Mahsusa'nın varlığını da gün ışığına çıkarıyor.

Tarihçi Raymond Kévorkian'ın, Ermeni Soykırımı'na ilişkin geniş kapsamlı incelemesi olarak kabul edilen kitabı "Ermeni Soykırımı", İletişim Yayınları'ndan çıktı. Ahmet İnsel ve Kerem Ünüvar'ın editörlüğündeki kitabı Türkçe'ye Ayşen Taşkent Ekmekçi çevirdi.

Fransızcası 2006'da çıkan 1167 sayfalık kitap altı ana kısımdan oluşuyor ve soykırımın 19. yüzyılın sonundan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar süren safhalarını tüm yönleriyle ele alıyor.

Kevorkian'ın kitabında Ermeni Patrikliği Enformasyon Bürosu'nun, 1918'de İttihatçıların yargılandığı davada da kullanılan arşivlerini ilk kez yayınlıyor.

Haberin devamını okumak için tıklayınız