Çocukken hepimizin bir favori kitabı vardı. Kimimiz için Samed Behrengi'den Küçük Kara Balık'tı bu kitap, kimimizin içi giderdi Roald Dahl'ın Charlie'nin Çikolata Fabrikası'na ya da Pıtırcık serisi gözbebeğiyken bazılarımızın, bazılarımız "Dünyanın bütün çocukları Pal Sokağı'ndandır!" derdi sorsak.

Yıllar, yıllar önce okuyup, üzerinden hayaller kurduğumuz kitaplar belki de geleceğimizi bir miktar şekillendirmiş, bizlere bir şeyler katmıştır, ne dersiniz? Flavorwire'ın yaptığı bu derlemede, çocukken en sevdiğimiz kitapların, şu anki 'biz' için ne söyleyebileceklerini, komik bir dille bulabilirsiniz. Sahi, sizin çocukken en sevdiğiniz kitap hangisiydi?

Alis Harikalar Diyarında- Lewis Carroll: Mutfağında çeşitli bitki çayları ve bir aktarla yarışabilecek kadar şifalı bitki var.

Sineklerin Tanrısı- William Golding: İşte 'Ayın Elemanı' seçilebilirsin, ancak içinde bir yerlerde iflah olmaz bir felsefeci yatıyor.

Küçük Kadınlar- Louisa May Alcott: Aile bağlarını çok ciddiye alıyor olabilirsin, ama bu kardeşinin eski sevgilisine göz dikmeni engelleyemeyebilir.

Tenten Tibet'te- Hergé: Seyahat etmeye bayılıyorsun ve gittiğin her yerde arkadaş edinmek senin için son derece kolay. Bazen bu arkadaşlıklar başına bela açabiliyor, ancak sıyrılmayı iyi biliyorsun.

Arkadaşım Canavar- Maurice Sendak: Arkadaşlarınla çılgınca eğlenebiliyor, buna rağmen ertesi gün işe gitmekte hiçbir sıkıntı çekmiyorsun.

Bizi Kimse Korkutamaz (Goosebumps)- R.L. Stine: Davet edildiği her partiyi birbirine katan kim mi? Tabi ki sensin!

Kutup Ekspresi- Chris van Allsburg: Sessiz sakin ve karmaşık birisin, ötekilerin fark etmediği şeyleri fark edebiliyorsun. 

Cömert Ağaç- Shel Silverstein: Kalıcı pişmanlıklar senin için dayanılmaz bir şey olabilir, ancak iyi bir ebeveyn olacağın kesin.

Harry Potter ve Sırlar Odası- J.K. Rowling: Herkesin derdi tasası olduğunda koştuğu kişi olmaktan yakınsan da, bu ilgiden aslında oldukça memnunsun.

Hayvan Çiftliği- George Orwell: Ya bir dahisin, ya da politikaya atıldın. İkincisinin gerçekleşmediğini umuyoruz! 

Matilda- Roald Dahl: Bitirmek üzere olduğum romanının ne kadar başarılı olacağını düşünmeden edemiyorsun. Ve muhtemelen bu fikrinde haklı çıkacaksın.

Huckleberry Finn'in Serüvenleri- Mark Twain: Seyahat tutkun hiç azalmıyor, bir oraya gitmek istiyorsun, bir buraya.

Seçilmiş Kişi- Lois Lowry: Her gün, üzerinde mutlaka bir renkli bir obje taşımaya özen gösteriyorsun.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası- Roald Dahl: Ağzının tadını biliyorsun ve değişik yiyecekleri karıştırıp harikalar yaratmakta üstüne yok.

Narnia Günlükleri- C.S. Lewis: Yaşadığın evde büyük, güzel bir giysi dolabın var, ne olur ne olmaz!

Küçük Pıtırcık- Sempé/ Goscinny: Arkadaşların çok matrak ve çeşit çeşit, sen de çok neşeli ve aktif birisin. (Sabit Fikir / DDD)