Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı yarın Burgazada'daki Sait Faik Abasıyanık Müzesi'nde, 14.15 - 15.00 arasında düzenlenecek törenle Mahir Ünsal Eriş'e verilecek.

Ödülünü yazarın yaşadığı ve ada öyküleri ile kişilerini kaleme aldığı evde alacak olan Mahir Ünsal Eriş, bu armağana Olduğu Kadar Güzeldik adlı öykü kitabıyla layık görüldü.

Ödülün seçici kurulunda yer alan Doğan Hızlan, Hürriyet'teki köşesinde bugün şöyle yazdı:

"Mahir Ünsal Eriş'in öykülerinin yalın dili okurun hemen dikkatini çekiyor. Sıradan insanların serüvenleri, gündelik yaşamları, dertleri, eğlenceleri ince bir mizahla yazılmış. Hiç kuşkusuz dramatik öyküleri, aile içi çelişkileri yansıtmaları da başarılı. Eriş'i edebiyat geleneğimiz içinde Rafik Halit Karay'a, Memduh Şevket Esendal'a, Sait Faik Abasıyanık'a yakın buldum, onlar bugün yazsalar böyle yazarlardı. Hem adına dosya ve ödül anma vesilesiyle Sait Faik Abasıyanık'ı tekrar ve yeniden, hem de ödül kazanan Mahir Ünsal Eriş'in öykülerini muhakkak okumanızı salık veririm." (Sabit Fikir)

MAHİR ÜNSAL ERİŞ KİMDİR?

1980 Çanakkale doğumlu yazar ve çevirmen Eriş, Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.

Genç yaşlardan beri çevirmenlik yapan Eriş, çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü dilimize kazandırmıştır.

Öykülerini topladığı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde adlı kitabı ise 2012 yılında İletişim Yayınları'ndan çıktı.

Öykülerinde naifliği ve yalın diliyle dikkat çeken Eriş halen öykü yazma uğraşını çeşitli edebiyat dergilerinde sürdürmektedir.

Bunun yanı sıra SoL gazetesindeki "Alan Savunması" adlı köşesinde haftalık futbol yazıları yazmaya devam etmektedir. Gençlerbirliği taraftarıdır.