Üçüncü yılına giren Propaganda Yayınları editörü Can Başkent, “Ateizmi Anlamak” e-kitabının internet kitapçıları tarafından satıldığını öğrenince açıklama yaptı.

“Bedava olan bir kitabın, biz bütün emeklerimizi feda etmişken, bizim bilgimiz haricinde satışa çıkarılmasına tahammül edemiyoruz“ denilen açıklamada “Propaganda Yayınları olarak yola çıktığımızdan beri e-kitaplarımızı ücretsiz 'satıyor', dağıtıyoruz. Bu ilkemizi de çok önemsiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Can Başkent, geçen yaz yayımladıkları Ateizmi Anlamak e-kitabının şimdiye dek en çok tiraj yapan kitapları olduğunu açıkladı. Kitap 6 ay içinde yaklaşık 6 bin kopya dağıtılmış.

Okurların ısrarları üzerine, istisnai bir şekilde, kitabın basılı halini de yayınlamışlar ve maliyetine (basım+posta) 'satmaya' başlamışlar: http://bilimvedin.net/kitap_siparisi/siparis.php

Can Başkent, “Fakat bugün öğrendik ki kitabımız kimi internet kitapçıları tarafından da satılmakta. Bedava olan bir kitabın, biz bütün emeklerimizi feda etmişken, bizim bilgimiz haricinde satışa çıkarılmasına tahammül edemiyoruz. Dahası, bizim kendi girişimlerimizle matbu hale getirdiğimiz kitabı, sözünü ettiğimiz internet kitapçılarının nasıl tedarik ettiğini de anlamış değiliz” diyor.

Sadece elektronik kitap (e-Book) yayınlamakta olan Propaganda Yayınları kitap dosyalarını değerlendirmek için kabule de hazır olduklarını propagandayayinlari.net sitesinden duyurmakta.

Gökhan Soysal / Demokrat Haber