İSTANBUL - EDGAR ALLAN POE 150 yıldan uzun bir süredir okurları büyüleyip korkutmaya devam ediyor. Gotik melodram, bedbaht bir romantizm ve dehşet verici bir kader duygusuyla dolu hikâyeleri onu, suç öykülerinin gelmiş geçmiş en büyük yazarlarından biri haline getirmiş durumda. Şiirleri ve kısa öyküleriyle meşhur olan 1809 Boston doğumlu Poe aynı zamanda modern dedektiflik öyküsü ve psikolojik gerilimin temellerini atan kişi olarak da kabul ediliyor.

Bu büyük yazarı yeni bir okur kitlesiyle tanıştıran bu kitapta, Poe'nun kısa hikâyeleri yeniden hayal edilip canlandırılıyor; günümüz çizgi romancılarından seçkin isimler Poe'nun sınırsız hayalgücünün oluşturduğu oyun alanına salıveriliyor.

Sevdiğini yitirme kederiyle dolu KUZGUN'dan GEVEZE YÜREK'in psikolojik dehşetine ve MORGUE SOKAĞI CİNAYETİ'nin olağanüstü dedektiflik çalışmasına, bu büyük yazarın çok sevilen klasikleri yepyeni bir dirilikle hayata döndürülüyor.

EDGAR ALLAN POE’nun en sevilen ve nispeten az bilinen öykülerinin bu uyarlamaları, bir taraftan dehşetin ustasıyla yeni tanışan kuşağın hayal dünyasına hitap ederken bir taraftan da eski Poe hayranlarını memnun edecek.

NTV YAYINLARI - ÇİZGİ ROMAN DÜNYA KLASİKLERİ
EDGAR ALLAN POE - KISA HİKÂYELERİ
Kuzgun
Kuyu ve Sarkaç
Bay Valdemar Vakasına Dair Gerçekler
Morg Sokağı Cinayeti
Usher Evinin Çöküşü
Kara Kedi
Oval Portre
Geveze Yürek
Kızıl Ölümün Maskesi

NTVMSNBC