AGOS Gazetesinde yazdığı yazılarla tanınan Pakrat Estukyan, HAY HİKÂYELER’de var olma mücadelesiyle geçen ömürleri, yaşanmış acıları ve hüzünleri dile getiriyor.

Yaşanmışlıklardan esinlenerek yazılmış bu öyküler, kimi zaman “vatan”a kimi zaman “aileye” kimi zaman da “geçmiş”e duyulan hasreti anlatıyor.

Kitapta yer alan öykülerde; evlat acısı, savaş ve yoksulluk, köklerini bulma umudu, ülkelerinden sürgüne gönderilmiş toplumların ortak özlemi ve çığlığı var.

Öykülerdeki kahramanların umut ve umutsuzlukları okuyanların yüreklerinde de kendilerine bir yer bulmaya çalışıyor.

HAY HİKÂYELER, Pakrat Estukyan tarafından Ermenice olarak yazılıp, sonrasında yine kendisi tarafından Türkçeye tercüme edildi.

“Binlerce mülteci, Eçmiadzin Manastırı’nın surlarının dibine balık istifi gibi yan yana dizilmişlerdi. Boylu boyunca yatan ölüler ya da ölüm sırasını bekleyenler… Tifodan kırılıyorlardı. Tifodan ve açlıktan”

PAKRAT ESTUKYAN

1953 yılında İstanbul, Rumelihisarı’nda doğdu. Çocukluğu Hisar, Samatya, daha çok da Taksim, Feridiye sokağında geçti. Esayan ve Bomonti Mıhitaryan okullarında ilköğrenimini tamamladıktan sonra Getronagan Lisesi’ne devam etti. Edebiyata Ermenice öyküler yazarak başladı. Öyküleri Nor San, Hobina dergilerinde ve Marmara, Agos gazetelerinde yayımlandı. Halen Agos gazetesi Ermenice sayfalarında editör olarak çalışmakta.