Yazdığı öyküler, romanlar ve günlükleriyle edebiyatımızda unutulmaz bir iz bırakan, Cemal Süreya'nın "edebiyatımızın mareşali" diye nitelendirdiği yazar Muzaffer Buyrukçu'nun yayımlanmamış bir uzun öyküsü geçtiğimiz günlerde Ve Yayınevi tarafından yayımlandı.

Hayallerin En Uzun ve En Hızlı Atları adını taşıyan kitabın raflardaki yerini almasıyla Buyrukçu'nun yayımlanmış kitaplarının sayısı da kırka ulaştı.

Kitapta, akrabalarını görmeye giden karısını otogardan yolcu eden bir adamın rastlantılar, anımsamalar, çağrışımlar ve düşlerle örülü, cinselliğin sarmalı içinde doludizgin yol alan şaşırtıcı öyküsü anlatılıyor.

Muzaffer Buyrukçu yazdıklarıyla kendine özgü bir öykü, benzersiz bir günlük türü yarattı. Toplumsal ve bireysel durumları içinde ele aldığı insanı, onun çeşitli ilişkilerini, iç dünyasını, çelişkilerini, şaşırtıcı saptamalar ve gözlemlerle, coşkun imgelerle dile getirdi.

Bulanık Resimler'le 1962 Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü'nü, Kavga ile 1968 Sait Faik Armağanı'nı, 1994'te Yüzün Yarısı Gece ile de Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Armağanı'nı aldı.

Konularını İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan dar gelirli ailelerin dertli, çekişmeli hayatlarından alan Buyrukçu'nun 21'i öykü,10'u günlük ve 8'i roman olmak üzere toplam 39 kitabı yayımlanmıştı.  (Demokrat Haber)