Zülfü Livaneli'nin 'Huzursuzluk' isimli yeni romanının reklam afişlerinin OHAL nedeniyle metrolara asılmasına izin verilmediği ortaya çıktı.

Üç günde 150 binlik ilk baskısının tükendiği belirtilirken Livaneli, gündeme ilişkin olarak "Anayasa, hepimizi bağlayan ve bir arada yaşamamızı sağlayan toplumsal sözleşme olması gerekirken, bir bilek güreşine dönüştürüldü. Bir taraf, öbür tarafa adeta, 'Nasıl geçirdik ama!' diye bağırıyor. Topluma huzur böyle mi gelecek?" diye sordu.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Livaneli, şunları söyledi:

"Yıllardır Türkiye’de siyasi mücadele değil, rejim mücadelesi olduğunu yazıp çiziyorum ama dinletemiyorum tabii. Bir takım çevreler, “Bu ülkeyi yıkıp yeniden kuralım” diyorlar. Bunu adı siyaset değil. Toplum da bu yönde dönüştürülüyor. Baksanıza duruma: Anayasa, hepimizi bağlayan ve bir arada yaşamamızı sağlayan toplumsal sözleşme olması gerekirken, bir bilek güreşine dönüştürüldü. Bir taraf, öbür tarafa adeta, ‘’Nasıl geçirdik ama!’’ diye bağırıyor. Topluma huzur böyle mi gelecek? Osmanlı’da Meşrutiyet ilan edildiği zaman, Manastır’da Selanik’te, imparatorluğun bütün şehirlerinde zafer geçitleri düzenleniyor, bütün imparatorluk halkı bayram ediyordu. Bir de şimdiki halimize bak..."