Bu hafta Türkçe ve İngilizce dillerinde, Kürtçenin Kurmanci ve Zazakî  lehçelerinde yayına başlayan e-Rûpel internet kitap satış sitesi, Kürtçe yayıncılığın sıkıntısı ve eksiği olan dağıtım problemini çözmeye aday.

Kitap sitesi e-Rûpel, Kürtçe okurun erişim sıkıntısına çözüm olmak için kurulan bir oluşum. e-Rûpel koordinatörlerinden Yakup Uğurlu, oluşumlarına ilişkin amaçlarını şöyle anlatıyor:

"BİRÇOK YAYINCI KÜRT YAYINEVLERİNİN KİTAPLARINI DAĞITMIYOR"

"Amacımız dünyanın her yerindeki Kürtçe okuyucusuna istediği kitabı ulaştırmak. İletişim ve ulaşım teknolojisinin bu kadar ilerlediği günümüzde hala Kürt yayınevleri dağım problemlerini aşmış değil. Birçok yayıncı Kürt yayınevlerinin yayınlarını dağıtmamakta ya da kitap satıcıları Kürtçe kitapları raflarına almamakta. Biz de buradan hareketle, hiçbir dağıtımcıya ihtiyaç duymadan, kim her nerede olursa olsun kitap götürmek amacıyla böyle bir site açmaya karar verdik. Sitemiz daha ilk aşamasında ve ilerleyen süreçte daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmalarımız olacaktır."

"KÜRTÇENİN LEHÇELERİNİ İLETİŞİM ORTAMINA ADAPTE ETMEK"

Uğurlu, Kürtçe okuyucusunu dikkate alarak siteyi Türkçe, İngilizce dillerinde Kürtçenin Kurmanci ve Zazakî  lehçelerinde hazırladıklarını söyleyerek, bu şekilde Kürtçenin bütün lehçelerini alışveriş, teknoloji ve iletişim ortamına adapte etmeye çalıştıklarını belirtti.

e-Rûpel'in sitesine gitmek için tıklayınız.

e-Rûpel'in Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.