Aziz Nesin'in çoğumuza okumayı sevdirten Şimdiki Çocuklar Harika'sı "Zarokên Niha Cı jîr in" adıyla Kürtçe’ye çevrilerek basıldı.

1995’te kaybettiğimiz mizah, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok yapıtı bulunan usta yazar Aziz Nesin’in çalışmalarını yarınlara taşıyan oğlu Ali Nesin şunları belirtti:

 

“2005 yılında 20.000 TL gibi gülünç denilebilecek bir sermayeyle Nesin Yayınevi'ni kurduk. Amacımız Aziz Nesin'in kitaplarını basarak Vakf'a daha fazla gelir sağlamaktı. Sonucun tam bir başarı olduğunu söyleyebilirim. Aziz Nesin hayattayken bile kitapları bu kadar satmazdı.

 

Önce sadece Aziz Nesin kitapları bastık. Sonra benim matematik kitaplarım basıldı. Son bir iki yıldır da çocuk kitapları basıyoruz. Yavaş ve emin adımlarla büyüyoruz.

 

Son olarak, Aziz Nesin'in çoğumuza okumayı sevdirten Şimdiki Çocuklar Harika'sını "Zarokên Niha Cı jîr in" adıyla Kürtçe çeviri olarak bastık. Daha önce Kürtçeye çevrilmişti Aziz Nesin, ama Türkiye'de ilk kez Kürtçeye çevriliyor. Bu gecikmeden dolayı özür dileriz! Kitabı Türkçe versiyonunda olduğu gibi Semih Poroy dostumuz resimledi. Umarız hak ettiği ilgiyi görür.”

 

Deniz Güneş / Demokrat Haber İstanbul

 

AZİZ NESİN'İN TÜM KİTAPLARI İNDİRİMLİ OLARAK BURADAN EDİNİLEBİLİR >>>>