Yazar Ahmet Ümit, Balıkesir'de okurlarıyla bir araya geldi. İmzaladığı kitaplar arasında korsan kitapla karşılaşan Ahmet Ümit, okurun ricasını kırmayarak kitabı imzaladı. Ümit, gazetecilere yaptığı açıklamada ise, Türkiye'de bir derin devlet yapısı varsa araştırılması gerektiğini söyledi.

Ahmet Ümit, Balıkesir Tivoli Kitabevi'nde okurlarıyla bir araya geldi. Okurlar, Ümit'in son kitabı 'Beyoğlu'nun En Güzel Abisi' adlı kitabı imzalatmak için kuyruk oluşturdu. Okurların ricasını kırmayarak hepsiyle fotoğraf çektiren Ahmet Ümit, Balıkesir'de gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. Bir okurun getirdiği kitabın korsan olup olmadığını anlamakta zorlanan Ahmet Ümit'e kitabevi sahibi, korsan olduğunu söyledi. Okurun kitabı 2. elden aldığını söylemesi üzerine genç okurunu kırmayan Ahmet Ümit, kitabı imzaladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Ümit, "Balıkesir'e yılda bir kez uğruyorum. Balıkesir’de çok değerli okurlarım var. Hafta içi olmasına rağmen bu kadar kalabalık olması beni çok memnun etti. ‘Beyoğlu'nun En Güzel Abisi’ bizi çok mutlu eden bir kitap oldu. Özellikle eleştirmenler tarafından çok beğenildi, benim için bu nokta çok önemliydi. İkinci olarak okur tarafından çok beğenildi, 2 aylık sürede 250 binlik bir satış yakaladı ki, bu bizi memnun etti. 75 milyonluk Türkiye’de bir yazarın kitabı 200 bin satınca seviniyoruz, yeterli değil, aslında 2 milyon satması lazım" dedi.

Korsan kitapların imza günlerinde sıkça denk geldiğini söyleyen Ümit, "Korsan korkunç bir şey. Sadece bana zarar vermiyor, başta devletimize zarar veriyor. Çünkü vergi alınmıyor. Kitabevlerine çok zarar veriyor, çünkü bu kitabevleri güçlükle ayakta duruyorlar. Lütfen okurlar korsan almasınlar. Ben kitabımı 20 liraya kadar indirdim. Okurlarım genç insanlar, alım gücü sınırlı, fiyatı alt seviyede tutmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin demokrasi açısından zorlu günlerden geçtiğini söyleyen Ahmet Ümit, derin devlet konusunda da açıklamalarda bulundu. Ümit, "Demokrasi; yürütme, yargı ve yasamanın bağımsız olmasıdır. Devlet içinde yargının kendi bağımsızlığı olması gerekir. Devlet içinde devlet, derin devlet gibi kavramlardan çıkmamız lazım. Bir soruşturma varsa, yolsuzluk varsa da, sonuna kadar gidilmesi lazım. Bakanlar istifa etti, bunun üzerine gidilmeli. Eğer gerçekten bir derin devlet, matruşka devlet gibi bir şey varsa bunun da araştırılması lazım. Bizi kurtaracak tek şey demokrasidir. Demokrasiye sahip çıkmak lazım. Artık darbeler dönemi bitmiştir. Hükümeti beğenmiyorsan oyla değiştirmek lazım. Eğer bir hırsızlık varsa da, ben oy verdim diye bunun hesabını Mart’ta sormam. Çünkü bu ülkede yargı var, bunun üzerine gidilmelidir. Her zaman her yerde demokrasiye sahip çıkalım" diye konuştu. (Haberciniz)