HDP İstanbul İl Örgütü'nün “Örgütlenme seferberliği ile mutlaka kazanacağız” şiarıyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren halk, gösteri merkezinde yerini almaya başlarken, salona “Örgütlenme seferberliği ile mutlaka kazanacağız”, “Genç başladık genç bitireceğiz”, “Kadınlar cesaretle direniyor özgürlüğü için direniyor”, “Sur’da yıkıma hayır”, “Gazetecilik suç değildir, gazetecilere özgürlük”, “Jin jiyan azadî” ve “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” pankartları asıldı.

Kongrede, ayrıca tutuklu siyasetçilere dikkat çekilerek üzerinden tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarının bulunduğu “Halkın iradesi yargılanamaz” ile tutuklu bulunan HDP İstanbul eşbaşkanları Doğan Erbaş ile Aysel Güzel fotoğraflarının üzerinde bulunduğu “Tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldıramaz” pankartları da asıldı.

KADIN VE GENÇLERDEN YOĞUN KATILIM

Kongre salonunun girişinde uzun kuyruklar oluşmuş durumda. HDP yöneticileri tarafından girişlerde oluşturulan arama noktalarında yapılan üst aramasının ardından halk, kongre salonuna alınıyor. Yöresel kıyafetleri ile kongreye katılan kadınlar, salonda renkli görüntü oluşturdu

AKADEMİSYENLERDE KONGREDE YERİNİ ALDI

Kongreye, HDP milletvekilleri, EMEP, ESP, Devrimci Parti, SYKP, SODAP, BDP, HTKP ve çok sayıda siyasi parti, sendika ile kurum temsilcisi katıldı. KHK’lerle ihraç edilen çok sayıda akademisyen de kongre salonunda yerini aldı.

MKM sanatçısı Mervan Tan’ın sahne alması ile başlayan kongrede, divan oluşumu, saygı duruşu, faaliyet ve mali raporun okunması ardından gündeme dair konuşmalar yapılacak. En son gidilecek seçim ile yeni yönetim belirlenecek.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın da kongreye katılması bekleniyor.