ETHA ve ANF muhabiri Arzu Demir'in yazdığı ve Ceylan Yayınları'nın okurla buluşturduğu "Savaşta Barışta Özgürlükte Aşkta Dağın Kadın Hali" kitabı da yasaklandı. 

Arzu Demir'in Devrimin Rojava Hali kitabı da iki gün önce yasaklanmıştı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, 11 kadın PKK’linin kişisel hayatlarından gerilla yaşamında toplumsal cinsiyet rollerinin ele alındığı kitabın PKK propagandası yaptığını öne sürdü. Mahkeme, kitaba el konulması ile dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

Dağın Kadın Hali, 2014 yılının Ekim ayında okurla buluşmuş ve yedinci baskısını yapmıştı. Kitapta, farklı tarihlerde farklı bölgelerden PKK’ye katılan kadınların kişisel hayatları üzerinden “Neden dağa çıktınız”, “Geleneksel kadınlık ve erkeklik rolleri dağlarda nasıl yaşandı”, “Kadınlar Abdullah Öcalan’a neden bağlı”, “Aşk hakkında ne düşünüyorsunuz” şeklinde sorulara yanıt arandı.

2 GÜN ARAYLA 2’NCİ YASAK

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği de, iki gün önce 2015 yılının Temmuz ayında çıkan ve dödüncü baskıyı yapan Devrimin Rojava Hali’ni yasaklamıştı.

ETHA’nın haberine göre; mahkemenin kararı, JÖH ve PÖH’ün sosyal medya hesaplarında Devrimin Rojava Hali kitabını hedef göstermesinin ardından gelmişti.

DEMİR’E SORUŞTURMA

Arzu Demir’e ‘Dağın Kadın Hali’ kitabının ardından ‘Devrimin Rojava Hali’ kitabı nedeniyle de “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla soruşturma açıldı. Gazeteci Demir, ifade vermek üzere bir hafta içinde savcılığa çağrıldı. 

(Kaynak: ETHA)