Türkiye’de hayat ve teoriyi en lezzetli bir şekilde birleştirerek sunan ve her zaman her sayısı keyifle okunan, temel fikri beslenme kaynaklarından Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayıları okuyucularını bekliyor.

Geri dönüşüme gönderilmesi söz konusu olan Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla, sayı başına 50 kuruşa sahiplenmek mümkün.

Express yazarlarından Ender Ergün, “Dergileri Gezi eylemleri sırasında dağıtmak istedik ama ortam pek müsait olmadı, olaylar yüzünden fırsat bulamadık” diyor. "Bu dergileri birileri okusun, ulaşsın diye dağıtıyoruz" diyen kampanya sorumlusu Saner Şen de, sayı başına 50 kuruşun sembolik bir fiyat olduğunu söylüyor: 

“İnsanların parası olmasa da dergileri alabilir. Kampanya para kazanmak için değil, dergilerin okuyucuyla buluşabilmesi için yapılıyor.”

Kampanya sonunda mevcut dergilerin bir kısmı sahaflara satılacak. Satılmayanların ise cezaevlerinde bulunan insanlara gönderileceğini söyleyen Şen kampanyanın önemini, “Geriye kalan bütün dergiler, istemesek de geridönüşüme verilecek” sözleriyle belirtiyor.

29 Ocak 1994'te, “Sahibinin sesi değil, kendi sesi” sloganıyla yayınlanmaya başlayan haftalık Express dergisi, Türkiye’de bağımsız yayıncılığın en önemli ve renkli seslerinden bir oldu. 1997’de ekonomik nedenlerle kapanan dergi Ağustos 2001’de Post Express adıyla aylık olarak tekrar yayınlandı. Temmuz 2004’te özgün ismine geri döndü. Express, halen iki ayda bir yayınlanıyor.

Dergi içinde bir bölümken Kasım 1996’da ayrı bir dergi olarak yayınlanmaya başlayan müzik dergisi Roll, Kasım 2009’da 144. sayısıyla yayın hayatına son verdi. Mart 2010’da yayınlanmaya başlanan Bir + Bir dergisi de yine Express yazarlarının imzasını taşıyor.   

Yaklaşık bir hafta önce başlayan kampanya 29 Aralık’a kadar devam edecek. Saner Şen, yoğun talep nedeniyle ve dergilerin sayı sayı tasnifi yapılmadığı için kargo ile gönderim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını söylüyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin Atatürk Oto Sanayi  2. Kısım 27. No 1109 adresine bizzat gitmesi gerekiyor. Express'in bu adresteki deposu cumartesi- pazar 10.30- 17.30 saatleri arasında kampanya için açık.

(Kaynak: Mehmet Yeşilmen / Haber Vesaire)