Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakkında yazılan “Erdoğannâme” isimli şiir kitabının toplatılması istendi.

Kitabı yayınlayan Erguvan Yayınevi’ne ihtarname gönderen Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, kitaptaki ifadelerle Erdoğan’ın “insan üstü ve kutsal bir varlık” olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Duvar'ın haberine göre, kitapta Erdoğan’a ölçüsüz övgüler yapıldığı belirten Hüseyin Aydın, “Siyasi hayatı boyunca milletimizin yüksek takdirlerine mazhar olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ölçüsüz övgülere hele hele inanç ve kültür değerlerimizle bağdaşmayan yakıştırmalara hiçbir şekilde prim vermemiştir” ifadelerini kullandı.

Kitaptaki ifadelerle Erdoğan’ın “insan üstü ve kutsal bir varlık” olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığı kaydeden Aydın, kitabın toplatılmasını istedi. Kitabın yayından kaldırılmaması ve toplatılmaması halinde yasal yollara başvurulacağının altı çizildi.

Kitabın yazarı Edip Dede Yağmurlu, Erdoğan için, “Allah’ın yeryüzündeki gölgesi” ifadesini kullanılıyor. Tanıtım bülteninde Yağmurlu, kitabı yazma gerekçesini şu şekilde anlatıyor:

“Son asırda Rabbimin İslam Ümmetini darlık ve zorluktan kurtarması için gönderdiği; hainlere karşı kalkan olup ailesiyle birlikte zalimin karşısında ve mazlumun yanında duran, soyları yüce Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ve çocukları ve torunları için yazmış bulunuyorum.”

Edip Dede Yağmulu'nun imzasını taşıyan kitabın kapağı şöyle: