Gazeteci yazar Erdem Şimşek’in ilk romanı Dakhumn, Sokak Kitapları Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Türcülük karşıtı bir kurt adam romanı olarak doğadan yana konumlanan Dakhumn, insanı da doğanın bir parçası olduğunu hatırlama çağırıyor.

Kitapta Ölüm ana karakterlerden birisi. Yaşam ise dünyaya can getiren bir kuş. Her şey varoluşun o sonsuz dengesinde Ölüm’ün kendisine yazılan rolü oynamamasıyla başlıyor. İnsanlığın anlamlarla örülü dünyasında her şeyin dengesi değişiyor. Hikayesini parçalar halinde aktaran roman, okura adeta fotoğraflardan oluşan bir okuma sunuyor.

Dakhumn, varoluşa, hayata, ölüme, yaşama, insana ve doğaya dair sözleri olan bir roman. Türk edebiyatında yalnızca işlediği konu ile değil, şiirsel bir anlatım sunan dili ile de yer edinmeye çalışan bir yazarın ilk romanı.

ERDEM ŞİMŞEK KİMDİR?

1982 İstanbul doğumlu Erdem Şimşek, çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra Yurt Gazetesi’nde muhabirlik ve editörlük yaptı. Gaia Dergi, Kahveli Okur, Gazetemsi gibi sitelerde yazılar yazdı. Kısa film çalışmaları da olan Şimşek, kısa filmlerinde de kendi yazdığı metinleri kullandı. Kalan Kuşların Şarkısı isimli kısa filmi, beşi yurtdışından olmak üzere yedi ödül aldı. Dakhumn, yazarın ilk romanı.