ERMENİ TARİHİ

ERMENİ HALKININ TARİHİNE KISA BİR BAKIŞ

 

Kapsamlı tarih araştırmalarıyla tanınan akademisyen George Bournoutian’ın bu çalışması, Ender Abadoğlu ve Ohannes Kılıçdağı’nın çevirisi ile yayında. Kitap Ermeni halkının kimliğine, uyanışlarına, savruluşlarına ve 20. yüzyılda ayakta kalma çabasına dair açıklamaların yanı sıra, Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa tarihine dair ipuçları da veriyor.

 

Ermeni halkının Urartu, Pers, Roma, Helen, Moğol, Haçlı, Osmanlı, Rus, Arap ve Batı medeniyetleriyle ilişkileri; krallıkların, savaşların, göçlerin ve ticaretin gölgesindeki Ermeni coğrafyasının geçirdiği değişiklikler, haritalar ve tablolar eşliğinde kronolojik olarak gözler önüne seriliyor.

 

GEORGE A. BOURNOUTIAN

 

1943’te İran’da doğdu. 1976’da California Üniver-sitesi’nden, Ermeni Tarihi ve İran Tarihi alanında doktora derecesini aldı.

 

1989’dan bu yana,  New York’taki Iona College’de Ortadoğu ve Rusya Tarihi profesörü olan Bour-noutian, ABD’nin çeşitli üniversitelerinde Ermeni Tarihi dersleri vermekte. Çok sayıda kitap ve makaleye imza atmış olan tarihçi, araştırmalarını Ermenice, Farsça, Rusça, Lehçe, İngilizce, Fran-sızca ve Osmanlıca dillerinde sürdürüyor.


(Kitabı İdefixe indirimiyle aşağıdaki linke tıklayarak alabilirsiniz)